Energieffektivitet

Med optimal solafskærmning er det muligt at regulere varmeindtrængningen i en bygning og derved reducere behovet for køling og opvarmning samt brug af kunstigt lys. Undersøgelser viser, at virksomheder kan sænke deres energiforbrug med op til 10 %, hvilket i sidste ende giver en markant besparelse på bundlinjen.

Om sommeren består udfordringen i at køle bygningen. Dette gøres ved at regulere mængden af solvarme, der trænger ind i bygningen og sprede den overskydende varme.

Om vinteren gælder det om at opvarme bygningen. Dette opnås ved at lade solens naturlige varme trænge ind i bygningen om dagen og holde på varmen om natten.  

Disse udfordringer kan løses med Dynamisk Isolering. Dynamisk Isolering ™ opnås ved at montere udvendig solafskærmning på facaden, for derved at kontrollere den termiske udveksling. Solafskærmningen giver mulighed for løbende at regulere facadens g- og U-værdier, og således sikre et optimalt indeklima. (Kilde: Somfy Group)

Beregn effektiviteten med ParaSol
Lunds Tekniska Universitet i Sverige har, sammen med Svenska Solskyddförbundet, udviklet et brugervenligt program i Windows til beregning af en ejendoms energiforbrug, med eller uden forskellige typer solafskærmning. Programmet er specielt udformet med tanke på arkitekter og andre tekniske beregnere og har til formål at lette valget af solafskærmningsløsning til et aktuelt projekt.

Programmet er gratis og kan downloades på www.parasol.se