alternative

Grøn og gylden arkitektur med solafskærmning

Alene navnet CPH Highline klinger af store armbevægelser og ambitioner. Og det er der både i arkitektonisk og bæredygtig forstand.

Det ikoniske kontorhus på Havneholmen er et arkitektonisk særsyn på vores breddegrader.

Med en facade i zigzag-form, forskydninger, strækmetalbeklædte elementer og varierende højder er der noget levende, karakterfuldt og New York-agtigt over udtrykket ifølge Lars Overbeck, bygningskonstruktør og projektleder hos Holscher Nordberg Architecture and Planning, som står bag arkitekturen.

Han forklarer til FAOD, Forbundet Arkitekter og Designere, at:

”… elementerne har forskellige dybder, samtidig med at metallet ændrer karakter alt efter sollyset. Dermed veksler det mellem at være let gyldent til at være helt mørkt, hvilket skaber et fint spil i løbet af dagen.”

Og så er der ikke mindst taget vidtrækkende bæredygtige hensyn. Grønne og indeklimaoptimerede omgivelser kendetegner det 17.000 m2 store DGNB Guld-certificerede hus, som også har installeret energieffektive screens, der afviser op til 80 % af solens stråler. Nye fotos og film af det visionære byggeri er undervejs i det nye år, og i mellemtiden: Lær mere om bæredygtigt byggeri og energieffektive screens her: https://blendex.dk/projektering/baeredygtighed-dokumenteret/

Viden om solafskærmning, indeklima, bygningsstyring, lys og energi.

Vidensbrevet udkommer 4 gange om året