: 8597

Dokumentation er den grønne vej frem: EPD på screens

En EPD miljøvaredeklaration er ikke bare et signal om bæredygtig velvilje. Men en helt håndgribelig dokumentation for et produkts indvirkning på miljøet i forskellige faser af dets livscyklus.

Der følger en række fordele med EPD’er:

De spiller en vigtig rolle i bygningscertificeringer som DGNB, LEED og BREEAM. Og gør dermed arbejdet lettere for bl.a. arkitekter og bygherrer, når man konkret kan sammenligne miljøpåvirkningen ved forskellige materialevalg i byggeriet.

Uden at blive alt for tekniske, så er EPD’er også et krav i Frivillig Bæredygtighedsklasse og kan ligeledes være det i udbudsmaterialet. Og så giver de en konkurrencefordel, da certificeringer bliver mere og mere udbredte og nødvendige på markedet generelt.

EPD på screens
Der ligger med andre ord et stort potentiale i kortlægning af byggematerialer i forhold til fremtidens byggeri.

De er en dokumentation for, at man tager bæredygtighed og sin miljøpåvirkning alvorligt.

Og derfor har vi senest fået miljøvaredeklaration på vores screens, så vi kan dokumentere, hvad vi allerede praktiserer med screens som en langtidsholdbar, effektivt og konkurrencedygtig løsning. Screens afviser bl.a. op til 80 % af solens stråler. Lær også mere om EPD’er på epddanmarks hjemmeside: https://www.epddanmark.dk/   

SE EPD'en HER